Waar moet ik op letten bij het kopen van broodautomaten?

Ruben van der Meulen

kijk uit voor dingen die slecht zullen zijn voor de broodautomaat. Dat wil zeggen: je vindt een goede automaat op een slechte dag en je zult niet in staat zijn om te genieten van uw brood automaat.

Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat uw brood automaat lijden is de temperatuur van de oven. Als u het brood in het midden van de winter of op een hete zomerdag kookt, droogt het brood uit omdat het bakproces veel sneller is en de oventemperatuur hoger zal zijn dan normaal. Om te begrijpen hoe dit gebeurt en hoe u uw broodautomaat bereiden om het te overleven, leest u mijn vorige artikel: The Best Bread Automats. Het is een zeer gedetailleerd artikel dat u veel informatie laat zien en heeft veel nuttige tips. In de volgende tabel vindt u het typische temperatuurbereik dat wordt aanbevolen voor het bakken van broodautomaten. De gemiddelde temperatuur voor een typische broodautomaat ligt rond de 35°C. Het is logischer dan Ijzeren Plaat Op Maat. Er zijn een aantal broodautomaten die een lager temperatuurbereik hebben omdat ze zijn gemaakt met een meer verfijnde gist, maar dit is zeer zelden het geval, en de meeste broodautomaten die in Nederland worden verkocht, hebben geen hogere temperatuur.

Bread Automats, 's werelds populairste automatiseringsapparaat Broodautomaten zijn waarschijnlijk het populairste toestel in Nederland. Ook Airfryer Oven kan een start-up zijn. Elke keer als ik uit ga, word ik altijd benaderd door iemand die er een wil kopen. Het lijkt alsof dit product zo populair is geworden dat het bijna onmogelijk is om een broodautomaat te vinden die is gemaakt met oer-Hollandse gist. Hoewel de meeste broodautomaten een zeer hoog temperatuurbereik hebben, betekent dit niet dat broodautomaten worden gemaakt met gist van lagere kwaliteit. Een bakker zal meestal gebruik maken van ongeveer 2,5% hoge kwaliteit Duitse stijl Lactobacillus, of Lactobacillus reuteri, als de primaire starter in zijn brood automaat, en ongeveer 2% gist, of Saccharomyces cerevisiae. De primaire starter is een micro-organisme, en het heeft veel verschillende kenmerken. Het micro-organisme heeft zijn eigen groeifase, en de gist is een organellen. Wanneer het brood wordt gemaakt en het brood nog steeds onder fermentatie is, kan de gist ten minste tot de volgende dag in de lucht leven, dus het brood kan "vers" worden genoemd, zelfs als het niet is opgeslagen. De belangrijkste kenmerken van broodgist zijn dat het snel groeit, het gist in een zure omgeving, en het is in staat om meer te doen dan zijn eigen metabolisme. Deze kenmerken zijn ook kenmerken van de gist die zal worden gebruikt in uw brood automaat, in dit geval Saccharomyces cerevisiae, een veel voorkomend micro-organisme. En dit onderscheidt dit artikel sterk van andere artikelen zoals Oven Frikandellen. Een broodautomaat is niet bedoeld voor langdurige opslag. Naast de primaire starter, u ongeveer 100 ml. zuurdesem starter gebruiken in uw automaat, en nog eens 100 ml. van verse, luchtgedroogde zuurdesem starter zal genoeg zijn om een brood te maken. Deze starter kan worden gemengd met een bepaalde hoeveelheid warm water en links te fermenteren in de autolyse tank 's nachts. De starter zal aanleiding geven tot een enkele laag sediment en, wanneer u de autolyse tank te controleren en zie een donker, bruin sediment, dat is het brood automaat klaar om te eten. Wat zijn de beste broodautomaten voor mij?